Püsök István
Gyümölcstermesztő
   Székelyhíd
Elérhetőség:

Püsök István a nevem, az érmelléki Székelyhídon élek, itt is gazdálkodom. A mezőgazdasággal 2006-ban kezdtem komolyabban foglalkozni, mint zöldségtermesztő. 2009-ig csupán ezzel az ágazattal foglalkoztam, amikor is elhatároztam, hogy belevágok a gyümölcstermesztésbe, ezt követően kezdtem meg a különböző fajták telepítését a Létavértes felé vezető út mentén található Nagy Mezőként ismert terület egyik parcellájában, ami gyümölcstermesztés számára igen alkalmas hely, hiszen egy a település viszonylatában vett magas pont.

A telepítéskor arra törekedtem, hogy a több mint kéthektáros ültetvényben minél több, a vidékünkön megtermő gyümölcsfajta helyet kapjon, hiszen a bő választék előnye a szakaszos termés, így a kora tavaszi cseresznyétől kezdődően a novemberben betakarításra kerülő téli almáig folyamatosan friss, szezonális termékekkel tudom ellátni vásárlóimat.

Az ültetvényben megtalálható a cseresznye, meggy, szilva, barack, körte, alma, birsalma, dió, mogyoró, málna, szeder, ribizli. Emellett dinnyetermesztéssel is foglalkozom.

Termékeimet a helyi és a margittai piacon értékesítem, illetve 2016-óta folyamatos résztvevője vagyok az Érmelléki Gazdák Egyesülete által szervezett vásároknak, ahol az elmúlt években már sikerült kialakítanom egy visszatérő vásárlói kört is.

Megosztás: