Țica Beatrice
Méhész
Síter
Elérhetőség:

A természet iránti szeretet vezetett rá, hogy méhekkel foglalkozzak. Eleinte hobbyból, amely utólag kinőtte magát, jelenleg családi vállalkozás keretén belül méhészkedek és értékesítem termékeimet. 2003 óta foglalkozok méhekkel, gondozom, csodálom őket és mára több mint százcsaládos méhállománnyal rendelkezünk. Szerencsés ember vagyok mert rátaláltam erre az életmódra és nagyon szeretem amit csinálok, amely mellesleg egy jövedelemforrás-megélhetést biztosít.

Hegyközsíterbe találtam egy olyan természeti közeget, ami jó a méheknek (nekünk is), távol a környezetszennyezéstől amit az ipar és közlekedés ránk zúdít. Itt az erdő-mező biztosítja a méheknek a bőséges és változatos virágpor-nektár forrást. Méhészetemből bátran tudok ajánlani minőségi termékeket: virágport, méhkenyeret, lépesmézet, viaszt, propoliszt, sok fajtamézet, mindezt sok szép ajándékötlet formájában is. Igyekszem folyamatosan bővíteni kínálatomat. Eleinte a baráti köröm vált hűséges vásárlóvá, majd bekapcsolódtam az Érmelléki Gazdák Egyesülete által szervezett rendezvényekbe, így többen is megismerhették a méhészetem termékeit.

A mézet már ősi idők óta használták élelmiszerként és gyógyszerként is. Viszont annak érdekében, hogy ne veszítse el rendkívüli tulajdonságait a mézet természetes, feldolgozatlan formájában kell fogyasztani. A természet eme édes adománya részben glükózból és fruktózból áll, ám még így is fér bele mindenből, ami jó: kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin. A sötétebb mézek (pl. fenyő, pitypang) gazdagabbak ásványi elemekben, vasban, rézben és mangánban.

Megosztás: