Tapaszi Etelka
Virágtermesztő
   Bors
Elérhetőség:

Tapaszi Etelkának hívnak, a kereskedelemben eltöltött több év után a 2021-es évben kezdtem el a mezőgazdaság egyik legszebb ágával, a virágtermesztéssel foglalkozni lakóhelyemen, Borson. A virágok iránti szeretet mindig is meg volt bennem, így nem volt nehéz döntés, hogy olyan dologba kezdjek, amire nem csupán munkaként tudok tekinteni, hanem kikapcsolódást, úgymond hobbit is jelent számomra.

A vállalkozás kialakítását megelőzően számtalan szakmai anyagot áttanulmányoztam, hogy a legmegfelelőbb technológiát alkalmazva vágjak bele a termesztésbe március hónapban. A termesztést a kora tavasz során megépített fóliaházban kezdtük el. Az idei, első évben többek között mályvát, csüngős fuksziát, árvácskát, petúniát, begóniát, büdöskét, krizantémot neveltünk és értékesítettünk.

A rendszeresen megszervezett és már visszajáró vásárlókkal rendelkező borsi illetve a hegyközpályi termelői piacon és az Érmellék ízei és termékei nevet viselő vásárokon bocsájtjuk áruba portékáinkat, így számos olyan vásárlónk volt már nekünk is, akik kertészetünkbe is kilátogatott, hogy megtekintsék azt, ez számunkra külön öröm, hiszen munkánknak ez is egyfajta elismerése. A jövő évben tovább szeretnénk bővíteni kínálatunkat, a tavaszi szezont minimum tizenkét fajta növénnyel készülünk megkezdeni, bízva benne, hogy a meglévő és az új vásárlók igényeit így még inkább teljesíteni tudjuk.

Megosztás: